Read in english: Public Debate: Decentralisation Strategies
Prima pagină

21 iunie 2005 - 31 august 2005

Dezbatere publica pe tema propunerilor de strategie de descentralizare a trei servicii publice elaborate in cadrul proiectului Matra BCD

Strategii de descentralizare

In prezent, sub coordonarea Ministerului Administratiei si Internelor se deruleaza proiectul MatraBCD "Crearea capacitatii operationale pentru o administratie descentralizata in Romania", finantat prin programul MATRA al Guvernului Olandez. Obiectivul principal al proiectului este consolidarea capacitatii operationale a membrilor Unitatii Centrale pentru Reforma Administratiei Publice din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si a Grupurilor pentru Modenizarea Administratiei Publice ce activeaza la nivelul ministerelor si judetelor, in scopul sprijinirii autoritatile locale in procesul de descentralizare a trei servicii publice, si anume: serviciul de locuinte sociale, serviciul de alimentare cu apa potabila si serviciul de asistenta sociala (somaj).

In cadrul proiectului au fost organizate trei echipe de lucru formate din reprezentanti ai ministerelor de resort si ai autoritatilor publice locale din domeniile vizate de proiect. Fiecare echipa de lucru, sub coordonarea unor specialisti olandezi, a lucrat la elaborarea de propuneri de strategie privind descentralizarea unuia dintre cele trei servicii publice selectate in proiect.

In acest context, va transmitem propunerile de strategie de descentralizare pentru cele trei servicii publice mentionate, spre analiza dvs. si a specialistilor din subordinea sau coordonarea dvs.:

Va adresam rugamintea de a ne transmite opiniile si propunerile dvs. fata de materialul prezentat, pana la data de 31 august 2005. In acest sens si pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati urmatoarelor persoane:

Despre noi
Experiență
Arhiva

IHS Romania SRL | Nr.reg. J40/14697/1994 | CUI: RO6135554
str. Victor Eftimiu 5-7, sector 1, București, România | tel/fax: +4021-313-7475 | email: office@ihs-romania.ro