Read in english: Historic city centres (2)

Focus urban

Centrele istorice ale oraselor (2) – plan de management

Asa cum s-a prezentat in interventia din luna aprilie, complexitatea aspectelor legate de revitalizarea centrelor istorice reclama o planificare atenta a proiectelor, a rolurilor si resurselor fiecarui actor implicat in proces. Planul de management dedicat unui centru istoric, integrat ca parte activă a unui oraş contemporan, trebuie să identifice şi să gestioneze schimbările condiţiilor socio-economice şi aspiraţiilor comunităţii, într-un mediu instituţional complex.

IHS Romania dedica tema lunii mai, centrului istoric al municipiului Sibiu - Capitala Culturala Europeana in 2007, pentru care a elaborat in 2004 planul de management, impreuna cu Biroul de consultanta GTZ Sibiu si cu primaria municipiului, ca parte a documentatiei de nominalizare a acestuia pe lista patrimoniului mondial.

Centrul istoric Sibiu este, în sine, un oraş plin de viaţă, în care măsurile de protecţie şi conservare a patrimoniului construit trebuie să se conjuge cu atenţia acordată nevoilor economice, sociale şi culturale ale comunităţii. Procesul de elaborare a Raportului de Nominalizare UNESCO a reprezentat o oportunitate fără precedent pentru dezvoltarea unei noi abordări a managementului centrului istoric Sibiu, prin coordonarea într-o manieră structurată a tuturor factorilor de decizie şi prin facilitarea consensului dintre aceştia privind conservarea patrimoniului şi dezvoltarea socio-economică a sitului.

Despre noi
Experiență
Arhiva

IHS Romania SRL | Nr.reg. J40/14697/1994 | CUI: RO6135554
str. Victor Eftimiu 5-7, sector 1, București, România | tel/fax: +4021-313-7475 | email: office@ihs-romania.ro